Laatste nieuws
Bouwend Nederland Nieuws
Bouwend Nederland Nieuws

 • 'Stimuleringspakket kan tienduizenden banen in bouw redden'
  Met een tiental gerichte ingrepen kan de overheid een dreigend banenverlies in de bouwsector, als gevolg van de coronacrisis, afwenden. Dat meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een rapport naar aanleiding van een onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Webinar Digitale Veiligheid
  Speciaal voor de leden van afdeling Midden-Holland organiseren wij op 11 juni een webinar over digitale veiligheid. Vanuit zijn eigen praktijk neemt ethisch hacker en IT-specialist Jochen den Ouden voorbeelden mee waar het mis ging en waarom.

 • Vergaderen, bijpraten en borrelen gaat gewoon door; via video
  Corona heeft de wereld flink op z’n kop gezet. De maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zetten onder meer een streep door de vertrouwde BNL-bijeenkomsten. Maar die zijn al snel vervangen door virtuele varianten, via video.

 • Ken of heb jij een innovatie in de bouw? Stuur hem in!
 • Terugkijken: Jong Bouwend Nederland webinar Bouw 2030 Future of Work
  Jong Bouwend Nederland organiseerde op 27 mei 2020 de webinar Bouw 2030 Future of Work. Hierbij werd gekeken wat in de bouwsector de impact is (en zal zijn) van exponentiële technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, AR & VR, Internet of Things en robotica. Webinar gemist? Geen probleem, je kijkt hem hier terug.

 • Werkman Oost: wereldwijd succesvol in bedrijfskleding
  Wat hebben een petrochemisch bedrijf in Gabon, een grote regionale transporteur en de grootste bouwmaterialenfabrikant ter wereld met elkaar gemeen? Ze gebruiken alle bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen van Werkman Oost in Gorinchem. Het geheim, volgens directeur-eigenaar Bert Lindeboom? Topkwaliteit, on trend producten en vooral heel veel kennisuitwisseling.

 • COLUMN | Veilig doorbouwen aan Nederland
  Iedereen die bij de bouw betrokken is, heeft zich de afgelopen periode keihard ingezet om tijdens de coronacrisis veilig te kunnen doorbouwen. En liefst zelfs in een hoger tempo, om de recessie op te vangen. Voor mensen die kwetsbaar zijn, voor mensen die al zo lang op zoek zijn naar een geschikt huis en voor de vakmensen die elke dag weer hun bouwhelm opzetten.

 • Gemeente Amsterdam: 'Goede samenwerking met de sector zorgt dat we kunnen doorbouwen'
  In Amsterdam zijn veel sectoren hard getroffen. Denk hierbij aan toerisme, cultuur en sport. Om de economie van de stad draaiende te houden, is het van groot belang dat de sectoren die wél door kunnen werken ook doorwerken, stelt Marten Klein, directielid van Ingenieursbureau Amsterdam. "De bouw heeft de mogelijkheid om door te werken. Daarom moeten we er met elkaar voor zorgen dat dit ook gebeurt."

 • Dé goedkoopste eHerkenning bij Z login
  Wist je dat ondernemers eHerkenning nodig hebben om aangifte te doen bij de Belastingdienst, of om ziekmeldingen door te geven aan het UWV? Sinds kort is eHerkenning ook nodig om COVID-19 steun aan te vragen bij het RVO. EHerkenning is daarmee relevanter dan ooit en kan met 15% ledenvoordeelkorting worden aangevraagd bij onze voordeelpartner Z login.

 • Breda: 'Wij trappen niet op de rem, maar geven juist gas'
  Ondanks de negatieve effecten van de coronacrisis lopen in Breda alle bouwprojecten gewoon door, vertelt Paul de Beer, wethouder van de gemeente. Laten zien dat er doorgebouwd wordt is van groot belang. Dit geeft vertrouwen in het systeem, aldus De Beer. "Als wij als gemeenten en andere overheden nu in de stress schieten, zijn we misschien wel medeveroorzaker van een verdieping van de crisis."

Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?