Laatste nieuws
Bouwend Nederland
Description here!

 • Dag van de Bouw: 77.000 bezoekers zien sector volop bouwen aan duurzamer, bereikbaarder en mooier Nederland
  Gelukkig wordt er weer volop gebouwd en verbouwd. Het publiek kon dit vandaag op 140 bouwlocaties met eigen ogen zien. Projecten varieerden van de aanleg van tunnels, vernieuwen van sluizen, verduurzamen van schoolgebouwen tot aanleg van woontorens, en dat van de Eemshaven tot Maastricht. De 14e editie van de Dag van de Bouw trok dankzij de inspanningen van leden van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland 77.000 bezoekers. In een aantal grote steden werd wederom samengewerkt met de Dag van de Architectuur.

 • Nomineer monteur!
   De slimste handen van Nederland.

 • "Niet directief aansturen maar vakmanschap erkennen"
  Tijdens de Bewust Veilig Dag van 20 maart jl. is de Toolbox ‘Bewust Veilig, Iedere Dag’ gelanceerd.  Veiligheid is misschien geen sexy onderwerp, maar veiligheid is wel de absolute norm. De enige manier, is de veilige. Heeft u uw Toolbox al besteld? Nog niet, doe het dan nu!

 • Nomineer monteur!
   De slimste handen van Nederland.

 • Volop kansen voor grotere instroom meiden in techniek
  Meer dan de helft van de jongeren zien vaker een toekomst voor zichzelf weggelegd in de techniek. De interesse in een exact of technisch beroep is met 16% gestegen; van 36% in 2011 naar 52% in 2019. De toekomst moet het ook zeker van meiden hebben. Waar in 2011 slechts 15% van de meiden aangaf een exact of technisch beroep te ambiëren, steeg dit percentage in 2019 naar 38%.

 • Column / Meer ruimte voor wonen en werken door Smart Mobility
  Zelfsturende auto's. Hyperloops. Big data. Vorige week mocht ik in Eindhoven bij Smart Mobility, Dutch Reality proeven van de toekomst op mobiliteitsgebied. Auto's worden steeds slimmer, net als stoplichten en andere slimme technologieën die zorgen voor betere verkeersdoorstroming.

 • Kom op 15 juni in Kaatsheuvel kijken hoe de bouw wonen in luxe mogelijk maakt
  Van nieuwbouwprojecten tot rivierlandschappen, en van de aanleg van een nieuwe Stationsbuurt tot een snelweg: de bouw is overal. Zonder het te beseffen, maak je elke dag gebruik van allerlei zaken die de bouw mogelijk heeft gemaakt. Op zaterdag 15 juni kun je tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw een kijkje achter de schermen nemen bij meer dan honderd bouwplaatsen in heel Nederland die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. De komende weken laten we je hier alvast kennis maken met een aantal projecten dat op 15 juni te bezoeken is.

 • Je flexibele krachten zijn onmisbaar maar waar loop je risico's?
  Op veler verzoek besteden in de contactgroep Financiën regio Zuid op 19 juni 2019 aandacht de flexibele krachten. De zzp’er, de uitzendkracht, de payroll’er van over de grens, kortom: je flexibele krachten die onmisbaar zijn maar ook de nodige risico’s met zich mee brengen. Waar moet je op letten, wat zijn mogelijke gevolgen als het niet goed geregeld is? Daar krijg je deze middag handvatten voor. Ook blikken we vooruit naar de opvolger van de WDBA die vanaf januari 2020 van kracht wordt en behandelen we het vraagstuk van gezag.

 • Maxime Verhagen aan minister Koolmees: neem belemmeringen weg om meer werknemers aan te trekken voor de bouw & infra
  De arbeidsmarkt is flink in beweging. De aanstaande invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans betekent dat flexibele inzet duurder wordt. Tegelijkertijd blijft het vaste dienstverband beschermd met veel rechten voor werknemers en is de wettelijke status van de zzp-er onzeker. In combinatie met een gespannen arbeidsmarkt legt dit grote druk op ondernemers in de bouw- & infrasector die voor grote maatschappelijke opgaven staan. Naast alle pogingen om jongeren, zij-instromers en statushouders te mobiliseren, blijft er de komende jaren ook behoefte aan buitenlandse arbeidskrachten. Maar dan moet wetgeving dit niet belemmeren.

 • Waar begin je met duurzame inzetbaarheid? In Middelburg op 25 juni 2019
Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?